24 Disember 2011

Patut La Umat Islam Melarat : Wang Zakat Di Salah Guna

Apa kejadah punya Menteri yang menjaga hal agama. Sanggup menafiklakan apa yang Laporan Audit laporkan. Dah la 'songlap' duit zakat.

Itulah 'makian' harus di berikan kepada Menteri yang menjaga hal ehwal agama di Malaysia ni. Di katakan hampir RM 63K di gunakan bagi membiayai yuran guaman untuk kes DSAI. Banyak tu 63K...bayangkan jika di agihkan 'sewajarnya' kepada 'asnaf' sepatutnya, maka kurang la beban sikit golongan yang memerlukan tu.

Ni la masalah umat Islam di Malaysia, sepatutnya duit itu di gunakan bagi membantu golongan 'asnaf' yang Tuhan tentukan, bukannya membayar 'duit' lawyer bagi 'melawan' DSAI. Ni masalah pemimpim Islam di Malaysia. Mencipta 'asnaf' baru plak...Celaka betui la puak-puak ni.

23 Disember 2011

Terima Kasih Tuhan

Kali ini semakin 'mengganas' la perang yang di palukan oleh regim UMNO/BN. Semakin hari semakin  'menggila' di buatnya. Paling sedih pabila agama dan bangsa di mainkan.

Mungkin ini juga petanda bahawa riwayat UMNO/BN semakin hari semakin dekat untuk di kuburkan. Maka bagi memastikan 'terus bernafas' maka 'matlamat menghalalkan' cara harus di tampilkan. Maka tak hairan la semakin hari semakin 'tiupan' perkauman di mainkan.

Paling sedih lagi bila mana 'biadap' nya UMNO Pulau Pinang yang sanggup menghadiahkan 'kek' tahi kepada Lim Guan Eng. Ini sebagai petanda bahawa UMNO semakin tersepit di Pulau Pinang ini. Maka cara 'terkotor' telah di tampilkan bagi 'menaikkan' kembali 'reputasi' yang selama ini menurun. Pemerintahan PR yang di terajui oleh DAP telah menampakkan akan 'sinar' buat rakyat. Maka UMNO sedar bahawa mereka akan tenggelam, maka taktik kotor harus di mainkan, maka timbul lah 'hadiah taik' kepada kepimpinan PR di Pulau Pinang.

Tun M Kembali.

Terharu jugak aku yang Tun M kembali 'memanaskan' politik tanah ait. Sepatutnya di usia yang 'berpehunjung' eitu du habis kan bersama keluarga dan 'memuhasabah' diri kepada Tuhan.

Tun M nampaknya seakan nak melibatkan diri kembali ke dalam 'gelanggang' politik yang sekian lama beliau tinggalkan. Kali ini beliau tampil dengan 'menembak' DSAI mengenai perjanjian dengan bank dunia (IMF). Maka di tembakla sebaiknya hinggakan di suruhnya DSAIO bersumpah apa kah benar apa yang beliau 'tembak'.

Tapi bagi aku,' tembakan' yang di buatnya adalah tembakan PRU. Al maklumla PRU 13 semakin dekat, maka DSAI harus di tembak dahulu. Mungkin bagi Tun M, DSAI adalah 'Jeneral' bagi PR yang harus 'di matikan' dulu. Maka serangan pertama dalam 'pertembungan' PRU ini harus di halakan kepada DSAI pertamanya. Jika Jeneral Perang PR ni 'terkorban' maka senang la bagi UMNO/BN 'melenyapkan' PR...mudah ker nak tewaskan PR yek ?...

18 Disember 2011

Mahasiswa Memberontak

Kini sibuk lah di perkatakan tentang 'kenakalan' Mahasiswa di negara kita sedang 'memberontak'. Terbaru ialah himpunan yang di adakan di PWTC di mana 'kenakalan' mereka menurunkan bendera yang memaparkan wajah Hj Najib.

Maka gumpitalah sedikit negara di buatnya. Mengapa Mahasiswa memberontak ?...

Ini kerna mereka adalah golongan yang cerdik pemikirannya daripada bukan mahasiswa. Mereka ni mempunyai pemikiran yang jauh jika di bandingkan dengan kita yang 'biasa-biasa' sahaja. Kalau tidak mana mungkin golongan ini di terima memasuki IPT. Jika di terima meneruskan pengajian di IPT maka 'bijak' lah mereka iaitu golongan Mahasiswa.

Mana Kejantanan KJ

Sebelum ni melalak la  Khairi Jamaludin (KJ) dalam mempertahankan Sharizat mengenai isu NFC. Bagaikan dia berada di pihak yang benar dalam menjadi 'juara' isu NFC.

Sanggup berdebat dengan Pengarah Strategik PKR iaitu saudara Rafizi Ramli. (RR). Sebelum ini saudara RR telah menghantar surat 'tawaran' untuk berdebat dengan KJ. Ini di buat kerna KJ begitu lantang dan berkokok dalam isu NFC yang telah di bangkitkan oleh PKR, maka tawaran untuk 'berhujah' mengenai isu ini telah di pelawa oleh RR.

Setelah tawaran terbuka di buat secara rasminya, baru la KJ membalas 'tawaran' tersebut. Ia mengambil selama 3 minggu dalam 'menerima' pelawaan itu. Tetapi amat malang sekali bila jawapannya agak mengecewakan. Alasan yang di berikan ialah KJ mempunyai 'tugasan' pada tarikh yang di cadangkan. Maka ia sedikit sebanyak menghampakan harapan rakyat Malaysia yang mahu melihat 'anak-anak' muda ini berhujah.

17 Disember 2011

Perihal PKR Penang

Tak hairan la jika lepas ni ada plak yang nak lompat parti. La ni Lim Boo Chang, lepas ni sapa plak yek...

Ini la yang di katakan politik. Lompat melompat perkara biasa,antara dua sebab utama, pertama pasai kedudukan, dan yang kedua pasai benar-benar tak puas hati. Sebab yang kedua ni kurang la jika nak di bandingkan dengan sebab yang pertama.

Dalam politik Malaysia macam-macam boleh berlaku...kawan menjadi lawan dan lawan boleh menjadi kawan...semua nya 'berniatkan' matlamat menghalalkan cara sahaja. Dalam politik ada yang 'ikhlas' dan ada juga yang nak 'membalas'...nak membalas bermaksud nak 'buat bukit' niatnya, ataupun lebih di kenali sebagai nak buat keuntungan sahaja....Nak tau siapa golongan ni, tunggu jer lepas PRU, maka dapat lah dilihat akan kejelasan niat seseorang itu berpolitik.

11 Disember 2011

Pemberian RM 500: Gula-gula Terbaru UMNO

Kini ahli-ahli BN/UMNO terutamanya sibuk dengan pemberian 'sekali sahaja' dari pemerintah sebanyak RM 500. Maka gumpita lah penyokong UMNO akan kebaikan dari pimpinan Haji Najib. Maka di canang lah seluruh kampung akan keprihatinan Kerajaan yang di terajui oleh BN bahawa mereka ni 'prihatin' akan nasib rakyat.

Prihatin ka UMNO nih ?...

Bagi rakyat yang celik politik ini semua adalah 'gula-gula' PRU  yang di tabur sempena menyambut PRU 13 kelak. Sebelum ini selama 54 tahum memerintah, baru sekarang rakyat di dahulukan...sebelum ini mana 'keprihatinan' mereka terhadap rakyat.

5 Disember 2011

Datuk Seri Dr Chua Soi Lek CELAKA !

Tersentap aku dengan kenyataain Datuk Seri Dr Chua Soi Lek. yang mencabar PAS agar memasukkan Agenda Hudud dalam Menifesto PRU yang akan datang. Kenyataan ini sebenarnya bagi menggugat kestabilan PR sebenarnya. Ini kerna di lihat semakin hari semakin akrab hubungan antara PAS dan DAP.

Maka bagi memecah belah keakraban PAS dan DAP maka isu hudud di gunakan. Jika kita amati bahawa DAP sekarang semakin sudah memahami ISLAM, maka keakraban ni harus di kucar kacirkan. Sebelum ini pelbagai cara di gunakan oleh oleh rakan MCA dari BN iaitu UMNO dalam memecah belahkan PR terutamanya PAS dan DAP, kali ini seakan MCA di gunakan plak dalam memecah belahkan  PR.

Adakah 'keyataan' Datuk Seri Dr Chua Soi Lek ini seakan bermain dengan api nampaknya. Mungkin api perkauman cuba di semaikan oleh MCA...

Makalumat Lanjut KLIK DI SINI.

Maka aku katakan bahawa Presiden MCA Datuk Seri Dr Chua Soi Lek ini CELAKA. Kerna apa di kata begitu, ini kerna menyibuk hal Islam. Sepatutnya CELAKA ini harus diam sahaja dalam bab berkaitan dengan ISLAM. Ini kerna ia bakal menimbulkan sedikit kurang senang oleh ISLAM. Selama ini PAS tak pernah pun mengusik agama yang di anuti oleh ahli MCA, tetapi kini sebaliknya berlaku. Kenapa la CELAKA ini 'membuat' kenyataan berkaitan Islam.

Adakah CELAKA ini sengaja nak bermain dengan API....PR masih bersabar..jangan sampai tahap kesabaran ini 'melangkaui' batas.

Berharap sangat la agar Presiden MCA Datuk Seri Dr Chua Soi Lek ni memohon MAAF dan berdiam dari MENYENTUH ISLAM.

2 Disember 2011

KJ: Yang Melalak.


Dengan lantangnya KJ mengatakan PR mengamalkan 6 prinsip , ataupun di kenali sebagai 6 jahanam. Ini lah salakan yang di buat oleh KJ. Beliau membuka tirai AGM kali ini dengan salakan yang ‘hebat’. Tetapi hakikatnya salakan itu bagaikan salakan anjing di atas bukit. Menyalak tetapi tak berani turun ke bawah.
Kenapa di katakan begitu. Ini kerna surat jemputan untuk berdebat dengan Rafizi Ramli iaitu Pengarah Strategik sudah pun samapai ke pejabatnya, Kini hanya menantikan jawapan dari nya sahaja. Setakat ini di fahamkan bahawa KJ masih belum memberi sebarang  respon kepada Rafizi lagi. Dalama kandungan surat dari Rafizi, beliau mencadangkan 12 Disember ini lah tarikh mereka untuk berdebat mengenai NFC milik Suami Sharizat.

Media massa saban hari memberi  liputan yang meluas kepada kepimpinan UMNO yang sedang bersidang. Maka muncul la hero -hero serta heroin-heroin dalam media massa arus perdana sahaja, bagi sesiapa yang tak mangambil tahu akan hal sebenar, maka di angkatlah puak-puak UMNO ini sebagai Hero mereka, wal hal mereka ini sebenarnya ‘hampeh’.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...